Врата към ЩАСТИЕТО

Когато вратата на Щастието се затвори, се отваря друга врата, но често гледаме много дълго към затворената врата и не виждаме другата, отворената за нас. Истината е, че не знаем какво искаме, докато не го изгубим, но е истина е и, че не знаем какво можем да имаме, докато не го получим...


Дарявайки някого с цялата си любов не можем да бъдем сигурни, че тя ще е споделена. Не очаквай да получиш любов в замяна. Чакай, докато тя се засили в сърцето на другия, ако това не стане бъди доволен, нека нищо друго не ти трябва, защото все пак любовта е израснала в твоето сърце.


Отнема само минута да попаднеш на някого, един час да харесаш някого, един ден, за да обикнеш някого, но е нужен цял един живот, за да забравиш някого. Как можеш да забравиш този, когото обичаш? Няма как! Този когото обичаш остава с теб в сърцето ти завинаги. Носиш го дълбоко в душата си.


Не се стреми към красота, тя може да те измами. Не се стреми към богатство, то е временно. Стреми се към някой, които те кара да се усмихнеш, защото е нужна само една усмивка, за да се превърне мрачната нощ в светъл ден. Намери този, който кара сърцето ти да се усмихва.


Мечтай за това, за което искаш да мечтаеш. Иди там, където искаш да идеш. Бъди този, който искаш да бъдеш. Защото ние хората имаме само един шанс и един живот, за да направим нещата, които искаме да направим.


Може да имаш достатъчно Щастие, което да те кара да се чувстваш добре
. Достатъчно опит, за да си силен. Достатъчно мъка, която да ти носи всичко човешко. Достатъчно надежда, за да си щастлив. Поставяй се винаги на мястото на другите. Това, което те наранява, вероятно наранява и другите.


Не е нужно да имаш най-доброто от всичко, за да си щастлив. Просто направи колкото можеш добро, докато вървиш по своя път. Любовта започва с усмивка, израства с целувка и умира със сълза. Светлото бъдеще винаги лежи върху забравено минало. Когато се родим ние плачем, а всички около нас се смеят. Живей така, че когато умиращ, ти да си единствения, който се смее, а всички около теб да плачат.


Ако се боиш от Щастие, Щастие няма да видиш. В нещастие не падай духом, в Щастието не се възгордявай. Важно е не само какво говори човек, но и какво чувства и защо го чувства. От всекиго, комуто е дадено много, много ще се иска. Което бързо се прави, бързо загива. Злото, което ни е известно е по-добро от неизвестното. С всеки може да се случи това, което може да се случи с някого. Върховете се постигат постепенно.


Гневът е страх. Всеки разгневен човек е уплашен, той се страхува от някаква загуба. Радвай се на всеки миг, за да не се разкайваш после и да не изпитваш усещането, че си пропилял младостта си. За всяка възраст в живота Господ е отредил някакво безпокойство. Страхът се простира дотам, откъдето започва неизбежното.


* * *

и други истории:

Пътят към Щастието

Познаваш ли Щастието? (тест)

13 стъпки към Щастието

Какво струва Мъжкото Щастие?

Какво струва Женското Щастие?




Facebook Comments

3 коментарa :

Анонимен каза...

Мелисааааа,
познавам те и винаги съм ти се възхищавала на духа и позитивността.Благодаря ти за чудните "Врати на щастието"

Sunny

Melisa каза...

Радвам се, че са ти харесали :)

врати устойчиви на пожар каза...

Харесвам подобни статии в които има хубави мисли над които човек може да се замисли, ето тази ми е е една от любимите..." не е нужно да имаш най-доброто от всичко, за да си щастлив. Просто направи колкото можеш добро, докато вървиш по своя път. Любовта започва с усмивка, израства с целувка и умира със сълза. Светлото бъдеще винаги лежи върху забравено минало. Когато се родим ние плачем, а всички около нас се смеят......" и обратното след това. Живота е един кръговрат,нека сме по добри и да си помагаме, нека бъдем просто щастливи.

Публикуване на коментар