Запечени бекон, домати и кашкавал

Оглеждах, оглеждах хладилника.
Но в него все едно и също си имаше.
Бекон, кутия домати, червен лук и кашкавал.
Какво, какво, да измисля с тях?
Хрумна ми - лазаня, но не каква да е.
А без кори.




Продуктите са ясни!
6 парчета бекон
1 кутия белени домати
1 глава лук
кашкавал
босилек
зехтин

Какво следва?
Взех една съдинка.
Наскоро си я купих от любимия ми Женски пазар.
Глинена, става за риба, за гювече, за каквото се сетиш.

Доматите в кутията, ги бях малко намачкала.
Добавих им сол, босилек, малко черен пипер и лъжичка мед.

Сложих на дъното на глинения си съд от тях.
Наредих 3 парчета бекон.
Пак домати.
Пак бекон.
Сега кръгчета червен лук.
Пак домати.

Бухнах всичко това в загрятата фурна.
Около 40 минути му трябваха.

Ако не бях мързел, можех да приготвя запържен доматен сос.
Тогава щеше да стане по-гъсто, а може би и по-вкусно.
Това за следващия път.

Докато ядането се печеше във фурната.
Нарязах няколко хубави малко по-дебелички парчета кашкавал.
Сложих ги в една чинийка, добавих им няколко капки зехтин.
Намаслих ги хубаво с него и ги поръсих с босилек.

Когато ядането бе вече готово.
Наредих кашкавала отгоре и запекох още 5 минути.

Да ти е сладко!

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар