Баничка с кайма

Кой каза, че баницата не може да бъде основно ястие?
Със сигурност не бях аз.




Какво да накупиш?
( 2 порции )
1/2 пакет точени кори
250 гр. кайма
1/2 глава лук
1 домат
1 яйце
зехтин/масло/олио
сол
черен пипер
кимион на семена

Какво друго ти е необходимо?
*тава
*фурна
*тиган

Как да приготвиш?
1. Слагаш малко зехтин в един тига.
2. Когато се загрее - добавяш щипка кимион на семена и след секунди и нарязания на ситничко лук.
3. Когато лука се запържи, добавяш каймата, малко сол и малко черен пипер.
4. Изпържваш добре, после оставяш да изстине малко.
5. Добавяш към плънката обелен и нарязан на дребно домат.
6. Намазваш тавичката хубаво със зехтин, олио или масло.
7. Вземаш две от корите, разстилаш в тавичката и покриваш хубаво с плънката.
8. Слагаш отгоре другите две кори и пак покриваш с плънка.
9. Това го правиш около 3 пъти, ако си взел малка тавичка, и 1 път, ако е много голяма.
10. Най-отгоре покриваш с две кори.
11. Слагаш в загрята на 200 градуса фурна за около 5 минути.
12. През това време разбиваш 1 яйце.
13. Изваждаш баничката, тя вече леко се е зачервила и поливаш с разбитото яйце.
14. Връщаш баничката във фурната и печеш още 10 минути.
15. Като е готова я изваждаш и я оставяш да си почине малко.
16. Покриваш я с кърпа, може и фолио.
17. Когато дойде време да сервираш - взимаш една чаша и изрязваш кръгове в баничката.
18. Сервираш кръглата баничка с гарнитура от доматен сос и задушени моркови.

Успех!




Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар