Месо с лук в сладък сос

Не типична сладка рецепта за нашите ширини.
Малка провокация за вкусовите ни рецептори.











Продукти
( 2 порции )
200 гр. месо
6 глави л
зехтин
100 гр. захар
100 гр. балсамов оцет
копър

Какво друго ти е необходимо?
*тенджера

Начин на приготвяне
1. Загрявате зехтина в тенджера.
2. Добавяте месото, запържвате леко, докато побелее.
3. Обелвате лука и не го режете, оставяте го на главички.
4. Добавяте го към месото и пържите леко.
5. Добавяте малко топла вода, колкото да покрие на половина лукчетата.
6. Слагате похлупаха и оставяте лука да се задуши.
7. Лука е готов, когато стане леко прозрачен и омекне.
8. Когато лука е готов, добавяте сместа от захар и балсамов оцет.
9. Бъркате внимателно, докато соса се сгъсти.
10. Сервирате ястието поръсено с копър.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар