Яйцe на вестник

Топъл спомен от детството ми. Мирис на изгорял вестник и яйцe. Дядо беше най-добрият специалист на яйца на вестник. {Деди, това е за теб}


Продукти
(1 порция)
1 яйце
1 домат
1 препечена филийки

Какво друго ти е необходимо?
*котлон
*вестник или хартия за печене

Начин на приготвяне
1. Включваш котлона на умерена температура и чакаш да се нагрее хубаво.

2. Взимаш хартията или вестника и оформяш крайщата му, за да не изтече яйцето.

3. Счупваш яйцето върху вестника или хартията и оставяш белтъка да побелее.

4. Ако не обичаш рохки яйца, остави желтъка да се разлее върху хартията, за да се опече добре.

5. Когато яйцето е готово, може да го сервираш с доматче или върху препечена филийка.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар