Пандишпанена торта с шипков мармалад











Продукти
4 яйца
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
1 бурканче шипков мармалад
ванилия
масло
пудра захар
плодове


Какво друго ти е необходимо?
*тавичка
*фурна
*хартия за печене
*миксер

Начин на приготвяне
1. Счупете яйцата и ги разбийте с миксера заедно със захарта.
2. Пресейте брашното, добавете му ванилията.
3. Към разбитите яйца със захар добавете брашното с ванилията.
4. Добавяйте по-мъничко и бъркайте с дървена лъжица само в едната посока.
5. Затоплете си тавата и е намажете с масло, поръсете малко брашно на дъното й или сложете хартия за печене.
6. Изсипете сместа в тавичката, разтилайте я хубаво, трябва да е равна.
7. Печете в загрята на 180 градуса фурна.
8. Пече се няколко минути до розово.
9. Изважда се от тавичката и се оставя няколко минутки да се отпусне.
10. Горният слой се намазва хубаво с шипков марамалад.
11. Нарязва се с остър нож на ленти по дължина, добре е да са с еднаква ширина.
12. Навива се една лента на роло, поставя се в чиния и към нея се добавят останалите ленти.










13. Когато всички ленти се навият, се намазва отгоре и острани с шипков мармалад.
14. Украсява се със сезонен плод и се поръсва с пудра захар.











Бон Апети!...

Съвети
Пандишпаненото тесто е много капризно.
Добре е фурната ви да не е много гореща.
Докато се пече тестото се подува хубаво, и след бързо спада.
Не бързайте да го вадите от фурната.
Изключете я и го оставете малко.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар