Макарони с домати и сирене











Продукти

(за 4 порции)

1/2 пакет макарони (gnocchi)
1 буркан домати млети/цели
100 гр. сирене
1-2 щипки сол
1-2 щипки черен пипер
1-2 щипки босилек
1-2 скилидки чесън
1-2 лъжици паста от маслини
пармезан
зехтин


Какво друго ти е необходимо?
*пасатор, ако доматите са цели
*тенджера
*тиган
*цедка/гевгир

Начин на приготвяне
1. Сложи на котлона тенджера с много вода и щипка сол да заври.
2. Когато водата заври, капни 1-2 капки зехтин (за да не залепват) и прибави макароните.
3. Вари около 9-12 мин, не повече. Gnocchi-те ще се разпаднат, ако са преварени.
4. Пасирай доматите, ако са цели или ги нарежи на дребни парченца. Става и с пресни домати. Само трябва да се обелят. Става и с готово доматено пюре от супермаркета.
5. Сложи тиган с малко зехтин. Прибави скучания чесън. Остави да се запържи леко до златисто.
6. Прибави доматите и ги остави да къкрят на бавен огън около 20 мин.
7. Натроши на дребно сиренето, добави пастата от маслини и малко от доматения сос и ги пасирай, докато станат хомогенна смес.
8. Прибави пасираната смес към соса и бъркай соса няколко минути.
9. Подправи соса със сол, черен пипер и босилек.
10. Когато макароните са готови. Изцеди ги и ги измии в студена вода и ги прибави към соса.
11. Сервирай макароните топли и ги гарнирай с пармезан и сух босилек.

Facebook Comments

0 коментарa :

Публикуване на коментар